Ministarka Kalanović u Sloveniji

Ljubljana -- Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović sastala se s ministrom ekonomskog razvoja i tehnologije Slovenije Stankom Stepišnikom.

Izvor: Beta
Podeli

Ministri su u Ljubljani razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, kao i o razmeni iskustava u oblasti regionalnog razvoja I korišćenju fondova Evropske unije, navodi se u saopštenju iz kabineta Verice Kalanović.

Ona i Stepišnik su se saglasili da je saradnja Srbije i Slovenije na izuzetnom nivou, ali da ima prostora za njeno dalje unapređenje.

"Naš put ka EU vodi preko naših suseda, preko onih koji su nam najbliži", rekla je ministarka i izrazila zahvalnost što nas Slovenija podržava na evropskom putu.

"Slovenija nam ukazuje na greške i deli sa nama iskustva koja je imala na svom putu ka EU. To je veoma dragoceno kako bi Srbija gradila put uspeha, a ne put grešaka ka EU", dodala je ona.

Prema rečima oba ministra, postoji veliki interes i želja za saradnjom i bratimljenjem gradova i opština Srbije i Slovenije.

Ministri su dogovorili uzvratnu posetu slovenačkog ministra Srbiji, koji će sa timom eksperata iz oblasti regionalnog razvoja I korišćenja fondova Evropske unije, pomoći Srbiji da izgradi kapacitete koji će na efikasan i optimalan način koristiti sredstva pretpristupnih fondova Evropske unije.

strana 1 od 188 idi na stranu