Bugarska i Srbija o vojnoj saradnji

Plan bilateralne vojne saradnje Srbije i Bugarskom za 2013. kojom je predviđeno niz aktivnosti uključujući i zajedničke vežbe potpisan je danas u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

20:58

Default images

Težišne oblasti saradnje su obuka i izvođenje zajedničkih vežbi, kao i saradnja u oblasti kodifikacije, budžetiranja i finansija, vojnog obrazovanja, ljudskih resursa, vojne policije, vojne geografije i vojne medicine.

Taj dokument su potpisali načelnik Uprave Ministarstva odbrane Srbije za međunarodnu vojnu saradnju brigadni general Ljubomir Nikolić i izaslanik odbrane Bugarske u Beogradu potpukovnik Emil Šipočkim.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo nivoom dostignute saradnje u oblasti odbrane i tendencijom daljeg unapređenja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ocenjeno je i da je potrebno razmotriti mogućnost daljeg intenziviranja saradnje u oblasti vojnog obrazovanja "kroz razmenu oficira na različitim nivoima usavršavanja, kao i obuke medicinskog osoblja za učešće u multinacionalnim operacijama".

Posebno je istaknut značaj planiranog zajedničkog gađanja jedinica za protivvazduhoplovna dejstva na poligonu "Šabla“ u avgustu ove godine, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu MInistarstva odbrane Srbije.

Inače, danas je obeležen Dan Garde Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: