Tadić: Politika Đilasa menadžerska

Beograd -- Predsednik DS Boris Tadić kaže da politika Dragana Đilasa, mogućeg protivkandidata na izborima za predsednika demokrata, vodi "u pravcu menadžerisanja stranke".

Izvor: Tanjug
Podeli

On je u intervjuu radio "Fokusu" ocenio da su izmene u DS potrebne i da će da predloži nove ljude, vodeći se pre svega njihovim rezultatima.

Komentarišući Đilasove reči da mu zameraju isto što i Zoranu Đinđiću, Tadić je rekao da je za njega "apsolutno nepristojna bilo kakva debata o tome ko je više naslednik Đinđića".

Predsednik DS u novoj vladi Srbije vidi odlučnost da se teret za ekonomske teškoće prebaci na prethodnu vlast.

"To je neodgovorno, naročito ako se ima u vidu da su kjučni činilac prethodne vlade bile stranke koje i sada sede u vlasti", rekao je Tadić.

On je rekao i da je podsticao "naše ljude" da kupe "Politiku" i "Novosti", smatrajući da je bolje da ti mediji budu u domaćem vlasništvu.

"Podsticao sam naše ljude da kupe Politiku i Novosti, jer kao i u slučaju banaka, bolje je da mediji budu u rukama domaćih nego stranih vlasnika", rekao je Tadić i dodao da ne poseduje nikakav medij i da svako treba da kaže ko poseduje.

strana 1 od 154 idi na stranu