Pavličić: Pritiska nas nova vlast

Novi Sad -- Novosadski gradonačelnik Igor Pavličić izjavio je da nije politički razumno destabilizovati prilike u Vojvodini zbog promene odnosa na republičkom nivou.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

On je istakao da postoje pritisci nove republičke koalicije prema Novom Sadu i drugim gradovima i opštinama u pokrajini.

“Ovo su svakako politički pritisci na lokalnu vlast u Vojvodini, ali i pokušaj da se vlast na lokalu formira mimo volje građana”, rekao je on u intervjuu novosadskom “Dnevniku” povodom najava naprednjaka i lidera URS Mlađana Dinkića da će novosadska koalicija, koju predvodi DS, biti srušena.

Ističući da ti politički pritisci “sigurno utiču na rad lokalnih samouprava”, Pavličić je naglasio da će se aktuelna gradska vlast truditi da postizborna koalicija opstane jer je, kako je rekao, interes građana na prvom mestu.

“Politička volja u Vojvodini jasno je izražena na izborima za sve nivoe vlasti, a činjenica je da je DS u pokrajini dobio većinu na svim listama, kao i naš predsednički kandidat”, kazao je novosadski gradonačelnik i dodao da je siguran u stabilnost aktuelne gradske vlasti.

Prethodnog dana je predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio novinarima da je cilj njegove stranke da vlast u Novom Sadu bude promenjena, ali je napomenuo da to sad zavisi od Socijalističke partije Srbije.

Predsednik Gradskog odbora SPS Siniša Sević rekao je Tanjugu da koalicija koja je sad na vlasti ima stabilnu većinu od 47 odbornika i da, za sada, nema elemenata koji ukazuju na to da bi ta vlast mogla biti prekomponovana.

U Skupštini grada Novog Sada od 78 odbornika, vlast čine DS sa 18, LSV sa 15, SPS sa sedam i SVM sa jednim odbornikom, a podršku im daje Romska demokratska stranka sa šest odbornika. Nijedan od ponuđenih odgovora se zalaže za nove izbore.

U opoziciji su SNS sa 15 i DS S, SRS i Dveri sa po pet odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu