Identitet dečaka posle DNK analize

Beograd -- Obdukcijom tela nađenog u reci Moravici utvrđena je samo starost dečaka, ali ne i identitet i uzrok smrti. DNK analiza će pokazati da li je reč o Marku Ristiću.

Izvor: B92, Beta
Podeli

DNK materijal je upućen u nadležnu laboratoriju u Beograd.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da još nisu poznati rezultati DNK analize tela dečaka. "Još nisu poznati rezultati DNK analize i ne bih da dajem nikakve izjave dok ne budu sto posto provereni", rekao je on.

Obdukcija tela dečaka, koje je nađeno u reci Moravici u selu Kraljevo, obavljena je na Institut za sudsku medicinu u Nišu, ali se zbog posmrtnih promena ne može utvrditi uzrok smrti. Utvrđena je samo starost od 10 do 15 godina.

Marko Ristić (11) iz Aleksinca nestao je 3. marta ove godine.

U niškoj policiji mogli su za B92 samo da potvrde da je leš koji je pronađen u reci Moravici mlađa muška osoba.

Istražni sudija Aleksandar Teodosić rekao je da na telu nije bilo vidljivih tragova nasilja, ali da će se više detalja znati nakon obdukcije. Sudski patolozi utvrdiće da li se pronađeni dečak utopio, a DNK analiza da li je zaista reč o Marku Ristiću.

Marko je nestao 3. marta, a policija je, pored dojava da je viđen u Nišu, koje su pokazale kao pogrešne, imala i informacije da je na dan nestanka bio u selu Kraljevo.

Markov otac, koji je pored policije, i sam organizovao pretragu terena zajedno sa meštanima ne želi da veruje da je reč o njegovom sinu.

strana 1 od 103 idi na stranu