URS, LDP i SNS prekršili zakon?

Agencija za borbu protiv korupcije i dalje proverava da li su LDP, SNS i URS prekršili Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, pišu Novosti.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

23:49

Default images

Agencija proverava da li su partije koje su početkom novembra organizovale velike stranačke skupove prekršile ovaj zakon, potvrdila je za Novosti Zorana Marković, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije.

Dopis iz agencije je poslat na adrese URS, SNS i LDP. Pošto je prvo pismo stiglo u URS, i to 24. novembra, rok se računa od tog datuma i ističe sledeće nedelje.

Prema rečima Bojana Bajčete, izvršnog direktora URS, Agencija im je tražila samo specifikaciju troškova i oni će je dostaviti najkasnije u utorak:

“Dostavićemo dokaz da je sve plaćeno sa računa G 17 plus, kao i fakture o zakupu ”Arene”, troškovima obezbeđenja, osiguranja, hitne pomoći, materijala, razglasa, snimanja, SOKOJ-a i OFS (za autorska prava). Sve ukupno, skup je koštao oko 5,5 miliona dinara, a avansno je plaćena samo ”Arena”, čija je cena ista kao i kad je zakupe muzičari - 27.500 evra.”

U centralu naprednjaka, koji su 12. novembra organizovali skup u beogradskoj Hali sportova, nikakav dopis i dalje nije stigao. Po rečima Vladimira Cvijana, člana Predsedništva SNS, oni podržavaju da Agencija radi svoj posao, ali su skeptični kad je u pitanju njena ”objektivnost i neselektivnost.”

U LDP-u nisu bili raspoloženi da komentarišu dopis Agencije, ali su ranije negirali da su prekršili zakon.

Zakon, inače, zabranjuje partijama da šalju predizborne poruke ili da predstavljaju buduće funkcionere pre zvaničnog starta kampanje. U slučaju kršenja propisa slede prekršajne prijave. Ukoliko se ispostavi da nekome dopis nije stigao u roku, Agencija će dopis ponoviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: