Dačić: Tačija sprečiti diplomatski

Beograd -- Ivica Dačić izjavio da Srbija vodi diplomatsku akciju da spreči kosovskog premijera Hašima Tačija da na administrativnu liniju postavi kosovske carinike.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Verujemo u namere međunarodnih snaga bezbednosti, ali smo veoma zabrinuti zbog činjenice da neki žele ponovo da zapale vatru sukoba. Stepen bezbednosti je isti, odnosno, kao i do sada, povišen, u cilju očuvanja mira u tom području", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je naglasio da Srbija ima pravo da spreči da se situacija na severu Kosova ponovo zaoštri.

On je u nedelju, u bazi Specijalne antiterorističke jedinice, gde je prisustvovao pokaznoj vežbi protivterorističkih dejstava povodom 10. godišnjice terorističkog napada na Njujork i Vašington, rekao da Srbija vodi diplomatsku akciju da spreči takvo delovanje prištinskih vlasti.

"Vodimo akcije da sprečimo Tačija i njegove procene da je sada idealan momenat za te korake zbog iščekivanja kandidature Srbije za članstvo u EU", rekao je Dačić novinarima i dodao da "raspoređivanje nekoliko carinika nije bezbednosni, već problem u simboličnom smislu".

Dačić je ukazao da nekoliko policajaca i carinika koji nisu Srbi, a bili bi na administrativnim prelazima, nije bezbednosni problem, nego je više simbolički, jer će to, kako smatra, simbolički za Tačija značiti da je ostvaren neki njihov interes.

Kosovo

strana 1 od 2478 idi na stranu