Obnovljena škola kod Kraljeva

Predstavnici opštine Voždovac obišli su danas školu u selu Mrsać kod Kraljeva, čiju je sanaciju od posledica zemljotresa finansirala opština Voždovac.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

14:27

Default images

Organizaciju radova pomogla je Srpska napredna stranka.

Školu su danas obišli predsednik beogradske opštine Voždovac Dragan Vukanić i zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je je rekao da su školu obnovili građani opštine Voždovac, a da je SNS pomogla u organizacionom smislu da se radovi ubrzaju i da budu na vreme završeni.

On je podsetio da je SNS posle zemljotresa u Kraljevu samostalno sagradila sedam novih kuća od čvrstog materijala, obnovila više od 50 kuća i građevinskim materijalom pomogla sanaciju više od stotinu kuća.

"Učinili smo sve što je u moći, ne samo jedne političke stranke, nego i u rukama odgovornih ljudi koji vide da se dogodila nesreća delu naroda. Voleli bismo da su i ostali bili tako uspešni, revnosni i disciplinovani", rekao je Aleksandar Vučić.

Osnovna škola u Mrsaću u četiri razreda ima pedeset učenika, od kojih će prvi put u školske klupe sesti osam prvaka. Škola je istureno odeljenje OŠ "Petar Nikolić" u selu Samaila.

Sanacija je koštala 1,8 miliona dinara, od kojih je opština Voždovac obezbedila 1,6 miliona, a ostalo pojedinačni donatori.

Obraćajući se učenicima i nastavnicima u ovom pomoravskom selu, predsednik opštine Voždovac Dragan Vukanić je najavio da će uskoro doneti i knjige za biblioteku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: