Tači: 2011. vizna liberalizacija

Premijer Kosova Hašim Tači, u intervjuu za BBC na albanskom, izjavio da će Kosovo u 2011. biti veoma blizu vizne liberalizacije sa EU.

Izvor: B92

Sreda, 29.12.2010.

10:50

Default images

Prethodna godina je, prema njegovoj oceni, bila „istorijska za izgradnju državnosti Kosova“, puna izazova i problema koji su uspešno prevaziđeni.

Govoreći o izazovima naredne godine, Tači je obećao da će Kosovo do kraja 2011. biti vrlo blizu liberalizaciji viza sa EU, a da će do kraja njegovog četvorogodišnjeg mandata na položaju premijera postati članica NATO-a.

Tači je ocenio da su izbori od 12. decembra bili "prvi slobodni izbori na nezavisnom i suverenom Kosovu i da su dostigli visoke međunarodne standarde koje su visoko ocenile i SAD i EU, kao i ostali međunarodni posmatrači“.

"Nema sumnji, ima izjava o neslaganjima sa rezultatima, ali je to nedostatak političke kulture ili izražavanje nezadovoljstva izbornim rezultatima nekih političkih partija koje nisu osvojile poverenje građana", rekao je Tači.

Tači je rekao da će vladu formirati sa predstavnicima političkih opcija kojima je cilj budućnost Kosova.

O Isi Mustafi, predsedniku najveće oponentske partije, Demokratskog saveza Kosova, Tači je kazao da on ne pripada ni budućnosti ni pošlosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: