Palma: Protest zbog Kosova i Ganića

Predsednik JS Dragan Marković Palma smatra da Skupština i Vlada Srbije treba da upute protest MSP, EU i Savetu bezbednosti UN, povodom mišljenja MSP o Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2010.

16:48

Default images

On je rekao da protest treba uputiti i zbog odluke suda u Londonu da se odbije zahtev Srbije za izručenje člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića.

"Moramo da pitamo međunarodnu zajednicu šta još traži od Srbije da bismo ušli u EU, sve što su tražili uradili smo", rekao je Marković.

Lider Jedinstvene Srbije smatra da je u slučaju savetodavnog mišljenja MSP proizašlo da su krivi samo Srbi za sve što se dešavalo poslednjih godina na ovim prostorima.

"Dokle će se suditi samo Srbima, jednoj strani, a izazivači ratova i ratni zločinci sa Kosova, B i H, Hrvatske, oslobađati?", naveo je Marković.

On je ocenio da je ponovno hapšenje i vraćanje u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala jednog od vođa OVK Ramuša Haradinaja pokušaj suda u Hagu da se "iskupi za mišljenje drugog suda, koji je takođe u Hagu, o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: