DS traži ostavke funkcionera NS

Pančevo -- Odbor DS-a u Pančevu zatražio je od Nove Srbije da u toku dana troje njenih funkcionera osumnjičenih za korupciju podnesu ostavke.

Izvor: Beta
Podeli

"Zahtevamo da svi funkcioneri NS u Pančevu protiv kojih su podnete krivične prijave podnesu ostavke", izjavila je gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

Ona je istakla stav DS da "svako ko doživljava učešće u gradskoj vlasti kao plen, a ne kao obavezu prema građanima, nije dostojan obavljanja te funkcije".

"Vlast nije plen za političke grabljivce, i nećemo je na taj način deliti, čak ni po cenu vanrednih lokalnih izbora", izjavila je Martinovićeva.

Ona je rekla da je DS dve i po godine upozoravao Novu Srbiju da javni interes mora da bude ispred ličnog i stranačkog i da prekine praksu "burazerskog" ponašanja i podela, ali da to nije vredelo.

"Naše poruke očigledno nisu shvaćene ozbiljno, pa je obaveza DS kao stožera gradske vlasti, da Pančevu obezbedi vlast koja ima i identitet i integritet", rekla je Martinović.

O ovim zahtevima Gradski odbor Nove Srbije izjasniće se posle sastanka.

Troje funkcionera NS u Pančevu osumnjičeni su za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Predsednik pančevačkog odbora NS Milanko Andrejić osumnjičen je da je primio mito za organizaciju ovogodišnjeg Pančevačkog karnevala.

Protiv direktor JKP Higijena Milana Bokšana i direktorke Doma omladine Maje Georgijevske policija je krajem prošle nedelje podnela Krivične prijave za zloupotrebe od ukupno tri miliona dinara.

strana 1 od 933 idi na stranu