Mađarska spasava "Malev"

Budimpešta -- Mađarska vlada je odlučila da preuzme 95 odsto akcija dugovima opterećene nacionalne aviokompanije "Malev", pošto je pokušaj privatizacije propao.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema saopštenju vlade, ruska državna "Vnješekkonomg banka" i mađarski investitori su se dogovorili da ustupe Mađarskoj kontrolu nad "Malevom", kako bi pokušale da ga održe "u životu". Prema sporazumu, vlada Mađarske će povećati kapital "Maleva" za 25,2 milijarde mađarskih forinti (127,8 miliona dolara).

Putem konverzije, Mađarska će dobiti 95 odsto akcija aviokompanije, dok će kompaniji "AirBridge", pod kontrolom VEB-a i mađarskih investitora, ostati petoprocentni paket.

"Dobijanjem kontrolnog paketa mađarska vlada dobija mogućnost da obezbedi finansijski stabilno operativno poslovanje kompanije, s tim što će VEB ostati među njenim najvećim kreditortima", ukazuje se u saopštenju mađarskog ministarstva finansija.

VEB će Mađarskoj otvoriti bankarsku garanciju za 32 miliona evra, i refinansiraće dugove "Maleva" pod povoljnijim uslovima.

Mađarska je 99 odsto nacionalnog avioprevoznika prodala kompaniji "AirBridge" 2007. godine.

Region

Mladi preduzetnici

Beograd -- Nezaposlenost među mladima jedan je od gorućih problema u celom regionu. Na preduzetništvo se međutim, odluči tek pokoji mladi čovek do 35 godina.

Region nedelja 28.02. 12:30 Komentara: 8

Pronađeno 150 kg marihuane

Zagreb -- Hrvatska policija podnela je krivične prijave zbog zloupotrebe droga protiv dvoje državljana Crne Gore, kod kojih je nađeno 150 kg marihuane, javlja policija.

Region petak 26.02. 14:42 Komentara: 0

Vijesti: Šarić u Švajcarskoj

Podgorica, Beograd -- Osumnjičeni za šverc kokaina iz Kolumbije Darko Šarić nalazi se u Švajcarskoj, pišu podgoričke "Vijesti", pozivajući se na diplomatu jedne uticajne zemlje.

Region petak 26.02. 12:10 Komentara: 13
strana 1 od 86 idi na stranu