Medojević traži procenu bezbednosti

Podgorica -- Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević zatražio je procenu da li postoji rizik od napada kriminalnih struktura na njega ili njegovu porodicu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Zbog javnog zalaganja za beskopromisnu borbu državnih i društvenih struktura Crne Gore protiv organizovanog kriminala i korupcije, ja sam u kontinuitetu bio predmet verbalnih i fizičkih napada i provokacija", naveo je Medojević u zahtevu.

Medojević je kazao da se dosad nije obraćao toj službi radi procene njegove bezbednosti i obezbeđenja zaštite, "osim u slučaju pretnji biznismena Stanka Subotića tokom 2008. godine".

"Poslednji fizički napad i pretnje koje su se desile u subotu, 20. februara, od Nenada Mićunovića, bratanića Branislava Mićunovića, koji je u 'beloj knjizi' organizovanog kriminala Uprave policije i ANB-a iz 2007. godine označen kao bezbednosno interesantan zbog kriminogenog ponašanja i aktivnosti, doživeo sam eksplicitnu pretnju odmazdom prema meni ukoliko nastavim da javno govorim protiv eksponenata i aktivnosti grupa organizovanog kriminala", naveo je Medojević.

On je kazao da je istog dana nastavio javno da govori o organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, što će raditi i ubuduće, kao poslanik i član skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, zbog čega procenjuje da "postoji realna opasnost od novih pokušaja napada" na njega, njegovu porodicu i saradnike".

strana 1 od 86 idi na stranu