Stojanović: Čekam poziv Beograda

Gradonačenik Gračanice Bojan Stojanović očekuje poziv vlasti u Beogradu za razgovor o planovima opštini Gračanica.

Izvor: FoNet, Glas Amerike

Četvrtak, 31.12.2009.

11:47

Default images

On je za Glas Amerike rekao da je spreman da ubedi vlasti u Beogradu da je ono što radi u interesu srpskog naroda. Stojanović je spreman na saradnju sa lokalnom samoupravom koja u Gračanici funkcioniše po sistemu Republike Srbije.

On je najavio da u narednom periodu prvo moraju da se konstituišu organi lokalne samouprave i da se od matičnih opština izvuče teritorija opštine Gračanica.

"Zakon je precizan, međutim, treba doći do demarkacije granica, preuzeti zemljište, katastarske knjige, preuzeti jednu administraciju. To treba da se desi do juna meseca, gde će stanovništvo opštine Gračanica svoje potrebe moći da zadovoljava u budućoj administraciji opštine Gračanica", rekao je on.

Prema njegovim rečima, za neke stvari ne treba čekati, a to je izgradnja određenih infrastrukturnih projekata.

"Do sredine januara biće izgrađena jedna knjiga sa draft verzijama svih projekata sa bekgraundom i krenuće se sa njihovom realizacijom", istakao je Stojanović.

On je izjavio da će opština Gračanica raspolagati budžetom od četiri miliona i 300.000 evra.

"To je budžet koji podrazumeva i davanja za zdravstvo, prosvetu, za plate opštinske administracije i naravno tu će biti i dva miliona evra za kapitalne investicije", objasnio je on.

Upitan kakav će biti njegov odnos prema lokalnoj samoupravi u Gračanici, koja funkcioniše po sistemu Republike Srbije, Stojanović je odgovorio da njegov posao nije da se njima bavi.

"Nadam se da ću sa njima da napravim jednu dobru saradnju, jer nije bitno ko radi, bitno je da ljudi imaju neki boljitak od toga. Bilo bi mi drago da se i tu ulože određena finansijska sredstva i da se pomogne na praktičan način za opstanak ovog naroda ovde", naglasio je on.

Povodom svoje nedavne posete Albaniji, oko koje se, kako je rekao, vodi "velika polemika", Stojanović je rekao da je tamo bio kao član delegacije Samostalne liberalne stranke, ne samo kao gradonačelnik Gračanice.

"Jednostavno hteli smo da uspostavimo kontakt sa njima. Jer svi oni koji misle da Albanija ne igra nikakvu ulogu vezanu za ove procese na Kosovu, oni nisu dobro informisani", ocenio je on.

Upitan da li je bilo mudro da kao predsednik jedne srpske opštine u prvu posetu ide u Tiranu, a ne recimo u Beograd ili neku zemlju koja nije priznala nezavisnost Kosova, Stojanović je istakao da "da biste negde otišli treba neko prvo i da vas pozove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: