LDP: Nasilje postaje uobičajeno

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da razbojnički napad na poslanicu Vesnu Pešić ne sme biti tolerisan kao rutinsko nedelo bezobzirnih kriminalaca.

Izvor: B92, FoNet

Nedelja, 01.11.2009.

10:26

Default images

"Ne tražim nikakav poseban tretman za napade čije su žrtve članovi i funkcioneri LDP-a, ali tražim da se konačno uspostave red i odgovornost u društvu u kojem nasilje postaje opasno uobičajeno", kaže se u izjavi Jovanovića za medije.

"Ovo je za naše društvo i simboličan momenat, jer je napadnuta narodna poslanica i političarka koje se decenijama nenasilnim metodima bori protiv svake vrste nasilja i represije", stoji u izjavi.
"Ovaj slučaj mora biti brzo rešen, jer je i ovde reč o pitanjima nacionalne bezbednosti, kao i u slučajevima razbijanja organizovanih kriminalnih grupa koje ovih dana izvršava policija. Iz ovih običnih kriminalaca, presretača i nasilnika koji napadaju mnogo slabije od sebe, uskoro će izrasti mnogo ozbiljnije kriminalne organizacije, ako im se već sada na ozbiljan način ne pokaže da država i sve njene institucije efikasno rade", navodi Jovanović.

On na kraju poručuje da su "poslednji događaji dovoljan razlog i za održavanje posebne sednice Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o konkretnom akcionom planu u borbi protiv nasilja”.

Liberalno-demokratska partija saopštila je da očekuje hitnu reakciju Ministartstva unutrašnjih poslova kako bi napadač na predsednicu Političkog saveta LDP i poslanicu Vesnu Pešić bio priveden pravdi.

Iako se radi o napadu u kojem Pešićeva nije fizički povređena, dužnost policije je da pronađe učinioca i pošalje poruku i našoj poslanici, stranci i svim građanima da će bezbednost svih biti zaštićena, navedeno je u saopštenju.

Ne možemo dopustiti da živimo u gradu i zemlji u kojima svako može postati žrtva besmislenog nasilja i kriminala i LDP će još snažnije delovati kao odgovorna stranka, kako bi, dodaje se u saopštenju, pokrenuli sistem u pravcu koji očekuju građani, a zahtevaju interesi njihove bezbednosti i normalnog života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: