Zrenjanin: Smenjen Goran Knežević

Zrenjanin -- Skupština grada Zrenjanina smenila je gradonačelnika Gorana Kneževića, optuženog za korupciju, i na tu funkciju izabrala Miletu Mihajlova iz DS-a.

Izvor: B92
Podeli

Obrazlažući zahtev za smenu Kneževića, šef odborničke grupe Demokratske stranke Predrag Jeremić je, nabrajajući šta je sve učinjeno u razvoju Zrenjanina dok je Knežević bio gradonačelnik, rekao da će biti nastavljene sve zapožete investicije i zahvalio se Kneževiću na njegovom radu. On kaže da je smena iznuđen, ali neophodan korak

“Ja se ne kajem što sam 3. juna 2008. godine glasao za Gorana Kneževića . Glasao sam jer sam verovao da je u tom trenutku on najbolji kandidat. Kada bih rekao drugačije, to bi značilo da se odričem svih pozitivnih stvari koje smo došavši na vlast u Zrenjaninu uradili, a za koje je Goran Knežević uglavnom i najzaslužniji“, rekao je Jeremić.

“Baš zbog svega nabrojanog i želje da se završi započeto, a grad ponovo vrati na stazu prosperiteta, mislimo da je danas potrebno okrenuti novi list, izabrati novog gradonačelnika. Goranu Kneževiću hvala za sve dobro što je uradio kao prvi čovek Zrenjanina“, poručio je on.

Radikali su zamerili odbornicima Demokratske stranke, koja čini okusnicu vlasti u Zrenjaninu, da su se odrekli Kneževića.

Odbornik Srpske radikalne stranke Siniša Gajin kaže i da je deo onih koji su donedavno potpisivali podršku sad već bivšem gradonačelniku sada potpisao zahtev za njegovu smenu.

“Danas vi koji ste ga toliko podržavali okrećete mu leđa. Razumem zašto ste ga podržavali – omogućio vam je da budete odbornici, nekim vašim kolegama da budu predsednici upravnih odbora, direktori javnih preduzeća, članovi Gradskog veća. I sada mu svi vi okrećete leđa. Sada kada mu treba ta vaša podrška", upitao je Gajin.

"Pokazivali smo vam koliko puta na taj sukob Pajtić-Knežević. Vikali ste – nema tu ništa. Sada Goran Knežević kaže da mu je namešteno od strane Pajtića. Pa, što ga sad ne branite kad imate konkretne kad imate konkretan dokaz da je ugrožen Goran Knežević", rekao je on.

Nakon Kneževićeve smene tajnim glasanjem u kom opozicija nije učestvovala, izabran je novi gradonačelnik. Ovu funkciju ubuduće će obavljati Mileta Mihajlov, inače vd direktora opšte bolnice u Zrenjaninu.

Ovaj put biće težak, ali ako na tom putu samo nama bude teško, a građanima Zrenjanina bolje, onda će to biti dobro, rekao je nakon izbora Mihajlov.

Gradonačelnik Zrnejanina Mihajlov je na mesto gradonacelnika takođe izabran tajnim glasanjem uz podršku većine odbornika zrenjaninske Skupštine.

Politika

Treba li menjati Ustav

Beograd -- Najava predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića da je došlo vreme za promenu Ustava, naišla je na oštru kritiku opozicije.

Politika četvrtak 30.04. 18:07 Komentara: 56
strana 1 od 104 idi na stranu