Bramerc krajem marta u Beogradu?

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc će krajem marta posetiti Beograd i razgovarati sa zvaničnicima Srbije, najavila je njegova predstavnica Olga Kavran.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

13:19

Default images

Na redovnoj konferenciji za štampu u Hagu ona nije mogla da precizira kada će tačno Bramerc doputovati u Beograd. Prema njenim rečima, to će biti "redovna, radna poseta" tokom koje će glavni tužilac razgovarati sa zvaničnicima u Srbiji zaduženim za saradnju s Tribunalom.

Šef Nacionalnog saveta Srbije za saradnju s Tribunalom Rasim Ljajić nedavno je najavio Bramercovu posetu za 26. i 27. mart.

Sledeću procenu saradnje Srbije s haškim tužilaštvom Bramerc će obelodaniti u junu podnoseći redovni izveštaj Savetu bezbednosti UN u Njujorku.

Budući da su na slobodi još dvojica optuženih, Ratko Mladić i Goran Hadžić, ta saradnja, prema Bramercovom poslednjem izveštaju, podnetom decembra 2008. godine, još nije potpuna uprkos značajnom napretku ostvarenom hapšenjem Radovana Karadžića.

Evropska unija, na insistiranje Holandije, punom saradnjom Beograda sa Tribunalom - pod kojom se pre svega podrazumeva hapšenje generala Mladića, optuženog za genocid u Srebrenici - uslovljava deblokiranje i primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: