Kviriji novac od Ministarstva

Beograd -- Portal Kvirija, koji se bavi informisanjem homoseksualne populacije, dobio je novac za svoj rad i od Ministarstva kulture, saopštio je Kvirija centar.

Izvor: B92
Podeli

Nevladina organizacija Kvirija centar (Queeria) iz Beograda je, na konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja Ministarstva kulture, dobila finansijsku podršku za projekat svog Internet portala u iznosu od 256.500 dinara, navodi ta organizacija.

To je dugogodišnji projekat Kvirija centra, koji je namenjen gej, lezbijskoj, biseksualnoj, transseksualnoj i transrodnoj populaciji i koji ih svakodnevno informiše.

Portal je neprofitnog karaktera i promoviše aktivnosti gej i lezbijskih nevladinih organizacija, filmove, štampana izdanja, festivale, kulturna dešavanja, pozorišne predstave i ostala dešavanja koja mogu biti interesantna toj populaciji.

Cilj portala je da informiše gej i lezbijsku populaciju, poveća njenu vidljivost i doprinese smanjenju homofobije u društvu.

Kviriji je finansijska podrška Ministarstva kulture već jednom odobrena, krajem 2003. godine, u iznosu od 100.000 dinara. Međutim, novac nikad nisu uplaćen jer je došlo do promene vlasti i novo ministarstvo, sa Draganom Kojadinovićem na čelu, taj konkurs je poništilo, navodi Kvirija.

Savetnik ministra kulture Bora Đorđević je u medijima nakon toga izjavio da mu "ne pada na pamet da daje pare za pedere".

Kako navodi Kvirija, "ovo je veliki korak za gej-lezbijsku populaciju u Srbiji, koja je po prvi put dobila finansijsku podršku od države, koju i oni finansiraju kroz poreze i doprinose, a koja do sada nije mnogo činila na poštovanju gej-lezbijskih prava".

Društvo

Osnovci o sidi bez tabua

Beograd -- O sidi se može govoriti bez predrasuda i tabua, pokazali su osnovci šest vračarskih škola koji su se nadmetali u znanju o ovoj opakoj bolesti.

Društvo nedelja 30.11. 12:36 Komentara: 3
strana 1 od 108 idi na stranu