Dačić o gasu, Hagu, policiji...

Ministar policije Ivica Dačić kaže da Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala radi na utvrđivanju činjenica oko marži za uvoz gasa u Srbiju.

Izvor: B92, Beta

Petak, 31.10.2008.

12:36

Default images

On je, povodom 100 dana rada ministarstva na čijem je čelu, rekao da je cela Srbija talac haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da policija čini sve da ih pronađe. On je kazao i da MUP nema novih informacija o lokacijama preostale dvojice haških optuženika - Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Dačić kaže da država pokazuje punu spremnost da sarađuje s Haškim tribunalom. Dačić je istakao da ova vlada Srbije neće pomagati u skrivanju haškim beguncima i napominje da je dobrovoljna predaja najbolja opcija.

"Cela Srbija je danas ucenjena zbog Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Mislim da i oni sami to treba da uvide, a zbog političke stabilnosti Srbije i društva, veoma je bitno da ta saradnja bude završena na dobrovoljnoj osnovi", kazao je Dačić. Povodom slučaja studenta Miladina Kovačevića, Dačić je rekao da je policija privela Kovačevića po nalogu tužilaštva i da će se Kovačeviću suditi u Srbiji.

Zadovoljstvo radom MUP-a

Ministar policije Ivica Dačić zadovoljan je radom MUP-a u proteklih 100 dana, a naročito borbom protiv trgovine drogom. On je rekao da su uloženi napori da bi se obezbedilo stabilno stanje bezbednosti u Srbiji i povećana lična i imovinska sigurnost građana. Na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade Srbije, Dačić je istakao da se posebno uspešno radilo na suzbiljanju trgovine drogom, kao najzastupljenijeg oblika organizovanog kriminala u Srbiji.

On je precizirao da je u navedenom periodu otkriveno 11 kriminalnih grupa, sa 53 člana, koji su se bavili ilegalnom trgovinom droge.

Dačić je naveo da je u 2.043 zaplene oduzeto ukupno 922, 7 kilograma različitih opojnih droga, od čega 60, 7 kilograma heroina, 850,7 kilograma marihuane, oko 750 grama kokaina, 650 grama hašiša.

U oblasti suzbijanja privrednog kriminala otkriveno je 2295 krivičnih dela i podneto je ukupno 1.433 krivične prijave protiv 1.498 osoba, rekao je ministar.

On kaže da su u toj oblasti ostvareni značajni rezultati i navodeći kao primer hapšenja članova dveju organizovanih kriminalnih grupa koje su ostvarile protivpravnu imovinsku korist veću od sedam miliona evra.
Predstavnici policije prate konferenciju ministra i direktora policije (Beta)
Dačić je kazao da je efikasan rad policije tokom 100 dana rada vlade bio i ostao primarni zadatak pripadnika MUP-a ističući da je pooštravanje borbe protiv svih oblika kriminala i korupcije značajno podiglo nivo bezbednosti u državi.

"To predstavlja neophodne uslove za učvršćenje pravne države i funkcionisanje tržišne privrede", naglasio je Dačić, navodeći da se ozbiljnim bezbednosnim izazovima i rizicima kojima se ugrožavaju društvene vrednosti i usporavaju integracioni i proces tranzicije MUP suprostavio razvijanjem organizovanih strateških odgovora.

Potpisan protokol sa Policijskim sindikatom

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednih mesec dana odlučiti o zahtevu Policijskog sindikata Srbije o povećanju plata policajaca u 2009. godini, saopštio je taj sindikat.

U saopštenju se navodi da su Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailovć i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisali danas protokol kojim se MUP obavezuje da će u narednih mesec dana odlučiti i o zahtevu za utvršivanje reprezentativnosti sindikata u okvitu MUP-a.

MUP bi, prema tom protokolu, u istom roku trebalo da odluči i o zahtevu sindikata da kolektivno pregovaranje sa reprezentativnim sindikatima u policiji počne najkasnije do 31. januara 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: