Snimali tuču telefonima

U tuči osnovaca u Valjevu povređen je učenik osmog razreda S.B. (15). Učenici su događaj snimili kamerama mobilnih telefona, a snimak je emitovan i na lokalnoj televiziji VTV.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2008.

13:06

Default images

Tuča se dogodila 21. aprila posle časova u prvoj smeni Osnovne škole "Andra Savčić" u Valjevu i tom prilikom korišćena je i bejzbol palica. U valjevskoj bolnici agenciji Beta je rečeno da će težina povreda učenika S.B. koji je smešten na ušno odeljenje, biti utvrđena posle pregleda skenerom koji je zatražen pre dva dana, ali do danas nije urađen.

Snimak tuče, koja je najverovatnije ranije zakazana, osvanuo je i na internet portalu Ju tjub pod naslovom "Propast S.B.".

Direktor škole Zoran Simić rekao je da se tuča dogodila na poljani kod Kule Nenadovića i da po važećim zakonskim propisima on nije mogao "ništa posebno" da uradi, jer nije nadležan za sankcionisanje ponašanja učenika van škole i školskog dvorišta.

Simić je naveo da je policija obavila uviđaj, a da je on kao direktor škole razgovarao sa đacima koji su posmatrali tuču, kao i sa roditeljima učesnika u tuči, kojima su ranije smanjene ocene iz vladanja.

Biće ispitana i uloga učenika sedmog razreda koji je, kako su preneli valjevski mediji, "zakazao tuču", a zatim je, kada je tuča gotovo bila prekinuta, gurnuo jednog učenika na S.B. posle čega je došlo do ozbiljnih povreda glave S.B. koji je gubio svest.

Dečaci su se potom razbežali, pa su Hitnu pomoć i policiju pozvali radnici iz obležnje kafane koji su čuli galamu i pozive za pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: