Radost Evrope, 32. put

Beograd -- U Beogradu počinje 32. međunarodna dečja manifestacija Radost Evrope na Svetski dan deteta.

Izvor: B92
Podeli

Početkom svakog oktobra beogradski osnovci ugoste na stotine vršnjaka iz Evrope kako bi 5. oktobra zajedno obeležili Svetski dan deteta. Na manifestaciju Radost Evrope, koju organizuje Dečji kulturni centar, ove godine doputovala su deca iz Kine i 21 evropske zemlje. Dvadesetak dečaka i devojčica iz Koventrija, pobratima Beograda, u prestonicu Srbije dovela je Slavica Stojisavljević.

"Ta grupa je bila toliko željna da nauči par reči na srpskom, da smo imali spisak osnovnih fraza. Oni su ushićeni, mislim da će im biti lepo. Biće im potrebno malo da se uklope, ali mislim da će im biti žao u subotu kada se vraćamo", kaže ona.

U okviru manifestacije Radost Evrope deci su organizovani susreti prijateljstva, izložbe i koncerti, a njihovi domaćini pomoći će im da upoznaju Srbiju. U sledećih nedelju dana deca iz Srbije i njihovi gosti očekuju dobru zabavu i nova prijateljstva.

Manifestacija Radost Evrope održava se od 1969. i skoro da nema generacije Beograđana ni evropske zemlje koja u njoj nije učestvovala.

Deca iz Evrope sa sobom donose zvuk, pokret, sliku, kulturu i običaje svojih zemalja, koje svi mogu upoznati sutra, na karnevalu čija će povorka proći od Kulturnog centra Beograda do Skupštine grada.

Razno

Pregled štampe

U Pregledu štampe možete pročitati o tranziciji u visokom školstvu, iz Politike, i kolumnu Jovana Ćirilova, iz Blica.

Razno sreda 31.10. 11:51 Komentara: 0

Pregled štampe

U Pregledu štampe možete pročitati o tretmanu osoba s mentalnim problemima iz Blica i Pogled sa strane Mirjane Bobić-Mojsilović iz Politike.

Razno utorak 30.10. 11:26 Komentara: 0
strana 1 od 40 idi na stranu