Nesreća u Budimpešti

U saobraćajnoj nesreći autobusa privatnog preduzeća ATP Vojvodina kod Budimpešte dve osobe su poginule, a 31 je povređena.

Izvor: Beta, RTS

Nedelja, 26.02.2006.

11:50

Default images

Lekari se bore za život još jedne osobe, a u teškom stanju se nalaze još dva putnika autobusa. Autobus se kretao na redovnoj liniji Beograd-Dortmund, a nesreća se dogodila na kružnom putu oko budimpeštanskog aerodroma, kada je autobus na dva sprata udario u saobraćajni znak postavljen iznad puta, a koji pokazuje dozvoljenu visinu prolaska vozila na toj deonici.

Od siline udarca skinut je gornji sprat autobusa, rekla je Tanjugu konzul Srbije i Crne Gore u Budimpešti Aleksandra Mitić, prenosi RTS. ATP Vojvodina je odmah poslao novi autobus, tako da je 26 putnika jutros već napustilo Madjarsku na graničnom prelazu prema Austriji.

Svi povređeni putnici smešteni su u četiri bolnice u Budimpešti. Mađarska policija je započela istragu.

Slike autobusa možete pogledati ovde.

Mađarska policija pokrenula postupak protiv vozača

Mađarska policija pokrenula je postupak protiv vozača autobusa iz Novog Sada Stojana Paspalja (49) zbog sumnje da je nepažnjom pruzrokovao tešku saobraćajnu nesreću u Budimpešti.

Kako prenose mađarski mediji, njemu je određen pritvor od 72 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: