Insajder: Marko švercovao cigarete

Najnoviji Insajder otkriva mnogo novih detalja iz biografije Marka Miloševića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2006.

09:46

Default images

Po prvi put, javnosti će biti prezentovani dokazi o tome kako je za samo nekoliko godina Milošević junior stvorio poslovnu imperiju vrednu milione evra. O tome govore i rezultati poslednje policijske istrage o švercu cigareta iz 2003. koji se i danas čuvaju u tajnosti.

Od polovine 90-ih vođeno je nekoliko istraga o švercu cigareta, čiji rezultati nikada nisu objaveljeni. Kako saznaje ekipa Insajdera, odmah po zavrsetku akcije Sablja, specijalnom naredbom, Dušana Mihajilovića započela je još jedna istraga nazvana tajna akcija "Mreža". Rezultat je najtemeljnija analiza šverca cigareta i umešanosti države u ovaj posao. Podaci koji su prikupljeni bili su dovoljni za pokretanje krivičnog postupka, ali prema nasim informacijam po ovom izvestaju nikada nije postupano. Policija je utvrdila da je od 1996. do 2002. samo preko preko firme Vlade Kovačevića Trefa, koju nakon ubistva preuzima njegova supruga Bojana Bajrušević, ostvaren promet cigaretama od 76 miliona evra. Najveća zarada ostvarivana je klasičnim krijumčarenjem.

Preduzeće Inexglobal sa Kipra čiji je vlasnik Marko Milošević uputilo je u bugarsku luku Burgas brod Natalemar natovaren cigaretama. Papiri pokazuju da su namenjene preduzeću Tref iz Beograda. Kada ove cigarete kamionima stignu na granicu sa Srbijom carinskim papirima se pretvaraju u nameštaj i proizvode od drveta koji navodno putuju za Mađarsku.

Prema informacijama do kojih je dosla ekipa Insajdera, posao Marka Miloševića bio je predmet interesovanja i Hrvatske obaveštajne sluzbe, koja je došla je do saznanja da posao Marka Miloševića tada štiti Jovica Stanišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: