Šta je doneo stomatološki cenovnik

Sindikat lekara i farmaceuta strahuje da će zbog novog Zakona veliki broj stomatologa ostati bez posla.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2006.

22:56

Default images

Nov cenovnik stomatoloških usluga u domovima zdravlja širom Srbije, ne samo da je u pojedinim ustanovama prepolovio broj pacijenata, već je uredba izazvala revolt stomatologa koji prete štrajkom. Predstavnici sindikata lekara i farmaceuta Srbije strahuju da će zbog novog Zakona, veliki broj stomatologa ostati na ulici i traže odlaganje njegove primene do 1. januara sledeće godine.

U Sindikatu lekara i farmaceuta navode da stomatolozi u većini domova zdravlja nisu ni obavešteni o načinu primene novog zakona. Konfuziju koja je zavladala, izazvala je novonastala situacija u kojoj su sami stomatolozi dužni da zarade svoju, ali i platu svojih asistenata. Međutim, sindikalci ističu da je to nemoguće u uslovima u kojima pojedni domovi zdravlja nemaju osnovna sredstva za stomatološke usluge, ali i u sredinama u kojima ljudi sami sebi vade zube.

U Ministarstvu zdravlja priznaju da teren nije unapred pripremljen, budući da su zbog nerada i nedostatka materijala, mnogi domovi zdravlja izgubili pacijente. Oni kažu i da će primena zakona izvršiti selekciju među stomatolozima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: