Krivična prijava protiv Z. Karića

Beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika BK grupe Zorana Karića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2005.

16:05

Default images

Karić se tereti da je, kako je saopštila policija, posle verbalnog i fizičkog sukoba pucao iz pištolja i ranio Djordja Todorovića u šaku. Slučajni susret Karića i Todorovića u beogradskom klubu Marinela doveo je do incidenta u kome je Todorović ranjen u kažiprst leve ruke.

Incident se dogodio u noći između četvrtka i petka kada je u klubu organizovano toples veče. Niko od zaposlenih u klubu Marinela nije želeo da govori o incidentu, a Karić i Todorović iznose različite verzije događaja koji mu je prethodio.

"Popili smo dosta i dok je trajao striptiz ja sam mu čak i poslao jednu devojku i on je igrao sa njom. Bilo je sve u redu dok nije počeo malo da provocira pa sam ja onda počeo njega da provociram i onda je počelo međusobno provociranje. Kada sam došao na vrata onda su me njih dvoje uhvatili i bacili su me na neku klupu. Onda se okrenuo – nešto je rekao: ti ćeš mene da provociraš, izvadio pištolj i opalio", priča Todorović.

Advokat Zorana Karića Zdenko Tomanović kaže da je njegov klijent postupao u nužnoj samoodbrani: "Ujedno i u stanju jake razdraženosti u koje je gospodin Karić bio doveden jednim neuobičajenim, agresivnim postupanjem jedne osobe koja ne samo da ga je na najgrublji način vređala, omalovažavala nego je i nasrnmula na njega. Hitac koji je u tom incidentu ispaljen, ispaljen je iz njegovog pištolja za koji on ima apsolutno uredna dokumenta i za držanje i za nošenje".

Osim funkcije predsednika BK grupe, nekadašnji fotograf i karatista Zoran Karić potpredsednik je i Astra grupe, zadužen za Zapadnu Evropu sa sedištima u Beču, Cirihu i Londonu, a u porodici Karić navode da je posebno zaslužan za razvoj poslovnih aktivnosti u oblasti telekomunikacija u Srbiji.

Na osnovu poreza na ekstraprofit Zoran Karić 2002 godine platio je 4,1 milion nemačkih maraka. Za teško delo protiv opšte sigurnosti za koje je osumnjičen, zaprećena je minimalna kazna od godinu dana.

Inače, prema propisima, dozvolu za nosenje oružja uglavnom imaju pripadnici BIA, policije i agencije za obezbeđenje, a samo u izuzetnim slučajevima daje se i građanima koji nisu zaposleni u ovim službama. Policija je saopštila da je Karić pucao iz svog pištolja, ali nema detalja da li je imao dozvolu za nošenje oružja ili samo za posedovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: