"Strogo poverljivo": "Grabež"

U trećoj epizodi dokumentarne serije “Strogo poverljivo”, pod nazivom “Zločin i tajna”, B92 otkriva detalje tajne akcije "Grabež".

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2005.

12:22

Default images

Koga je i zašto pratila vojna služba bezbednosti u toj akciji, kakvi su sve dogovori vojnog i policijskog vrha prethodili atentatu na Vuka Draškovića u Budvi, šta se desilo 15. juna 2000. i ko je omogućio atentatorima da pobegnu? Početkom 2000. vojna služba bezbednosti, na počinje akciju “Grabež”. Na meti su bivši oficiri Vojske koji javno istupaju protiv Miloševićeve politike...

Sednica Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, mart 2000.

Načelnik GŠ VJ, general-pukovnik Nebojša Pavković: Najnovija informacija, to što komandant Ratnog vazduhoplovstva piše o ponašanju Grahovca dole i šta on radi sve. Mi u akcijama prema takvim osobama moramo da budemo oštri. Ništa nam ne znači što imamo podatke i informacije šta se dešava, a nemamo akciju… Ako znamo da neko neprijateljski radi prema nama, nema šta da mi njemu dokumentujemo dokaze, imate da ga uhapsite, da ga dovedete, da ga ispitate dva-tri dana, koliko možemo da ga držimo, pa posle ćemo da mu se izvinjavamo, a ne da oni prave džumbus, ubijaju, likvidiraju i sada ih pustimo da dođu i da se vrate nazad. Ma ima da budu uhapšni, ima da ga nema, ako hoćemo da zaštitimo i ličnost i vojnu organizaciju i sve ostalo...

Treći deo serijala "Strogo poverljivo" pod nazivom "Zločin i tajna" emitovan je na TV B92 u ponedeljak, 28. februara, u 21:00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: