Svilanović za B92: obziljan udar na ekonomiju zemlje

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

21:29

Default images
Savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanović izjavio je u razgovoru za Radio B 92 da ubistvo premijera Zorana Djindjića predstavlja ozbiljan udar na ekonomiju zemlje. Svilanović je dodao da je u razgovorima sa visokim komesarima Evropske Unije Kristoferom Patenom i Havijerom Solanom ukazao da predvidjeni rast zemlje verovatno  neće biti ostvaren: "Neće se lako osmeliti investitori da dođu, a nama su potrebne investicije i to znači manje prihoda sa te strane. Verovatno će imati ovo odraza i na proces privatizacije i konkretno će imati odraza na ubiranje prihoda u zemlji. Onaj ko je planirao ovo ubistvo, istovremeno je ugrozio ne samo mir i bezbednost zemlje i tempo razvoja ove zemlje. To znači da je ugrozio ljude koji su ostali bez posla i koji čekaju posao i podršku vlade. Ugrozio je i one koji sada rade, a čije firme možda neće raditi u ovoj godini zbog ozbiljnog pogoršanja ekonomske situacije. Očigledno je da se i dalje u Srbiji vodi politika koja ne brine o tome kako ljudi žive i kada se u ime nekog velikog nacionalnog interesa žrtvuje interes svake porodice u ovoj zemlji", kazao je Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: