Čović: Ne sme biti nametanja vlasti u severnoj Mitrovici

Izvor: Beta, Blic

Četvrtak, 31.10.2002.

22:54

Default images

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čovic ocenio je da, iako je srpska zajednica iz severne Kosovske Mitrovice bojkotovala tamošnje lokalne izbore, ne može biti nikakvog nametanja vlasti u severnom delu tog grada, već da će se rešenje pronaći dogovorom narednih dana. Čović je za "Blic" od petka izjavio da se na sastanku sa šefom UNMIK-a Mihaelom Štajnerom u sredu dogovorio "da će se proces decentralizacije definitivno nastaviti i da on nije vezan za bilo kakva uslovljavanja". "Ponavljam, bez obzira na izlazak ili neizlazak Srba u Kosovskoj Mitrovici, vlast se ne može nametati", rekao je on.

Šef poslanicke grupe "Povratka" Skupštini Kosova Rada Trajković ocenila je da objedinjavanje Kosovske Mitrovice u jednu administrativnu celinu trenutno nije realno. "Oni to mogu uraditi, ali to neće doneti nikakav rezultat. Mogu i donositi odluke, ali neće moći da ih sprovode", kazala je Trajkovićeva, kako prenosi "Blic". Ona je istakla da je severni deo Mitrovice poslednja gradska sredina na Kosovu u kojoj su Srbi većina i ocenila da niko u međunarodnoj zajednici nije spreman da pristane da se u tom delu grada izvrši "institucionalno proterivanje Srba sa ovog prostora". "Najverovatnije rešenje je ili da severni deo Mitrovice bude pod direktnom upravom Štajnera, ili da se postavi administrator za ovaj deo grada", kazala je Rada Trajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: