DSS se vratio u Skupštinu

Izvor: B92, Beta

Utorak, 05.11.2002.

10:47

Default images

Predsednici Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije Zoran Đinđić i Vojislav Koštunica dogovorili su povratak poslanika DSS u Skupštinu Srbije, a poslanici DSS u utorak su došli u Parlament. Potpredsednik DSS Dragan Maršićanin je rekao da se sporazum, koji su pored Koštunice i Đinđića potpisali i Dragoljub Mićunović, Goran Svilanović, Dušan Mihajlović i on, odnosi samo na povratak poslanika u Skupštinu. DSS neće bezuslovno podržavati Vladu i i dalje će imati Vladu u senci, rekao je Maršićanin.

Predstavnici DOS i DSS postigli su dogovor o "unapređenju rada" Skupštine i usaglasili političke prioritete. U zajedničkoj izjavi, potpisanoj 4. novembra, predstavnici DOS i DSS izražavaju spremnost da "doprinesu unapređenju rada Skupštine kako bi se zakonodavna aktivnost Parlamenta odvijala nesmetano i u skladu s potrebama zemlje". Dogovoreno je da DOS i DSS sarađuju na Ustavnoj povelji kako bi zajednici Srbije i Crne Gore bila omogućena evropska perspektiva, kaže se u zajedničkoj izjavi. U tekstu se naglašava da su se dve strane složile da su prioriteti izborni zakoni, završetak postupka izbora za predsednika Srbije, ali i početak rada na Ustavu Srbije u roku i po postupku koji će biti unapred dogovoreni, rad na sistemskim zakonima koji proističu iz izbornog programa, uz aktivno učešće u njihovom predlaganju, pripremi i skupštinskoj raspravi.

Dragan Maršićanin je izjavio da je ta stranka s DOS postigla samo dogovor o omogućavanju normalnog skupštinskog života, odnosno saradnji poslaničkih grupa u zakonodavnoj aktivnosti. Uoči sednice Skupštine Maršićanin je rekao da na sastanku predstavnika DOS i DSS "uopšte nisu pominjani mandati DSS" u Parlamentu. On je rekao da su poslanici DSS došli na sednicu Parlamenta na osnovu privremene mere Saveznog ustavnog suda, kojom je stavljena van snage odluka skupštinskog Administrativnog odbora o oduzimanju mandata DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: