DJINDJIC: ODUZIMANJE MANDATA JE "STVAR MORALNE PRIRODE"

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2002.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je veceras da je odluka Administrativnog odbora Skupstine Srbije o prestanku mandata 21 poslaniku Demokratske stranke Srbije "stvar moralne prirode, a ne stranacke" i dodao da u tome "ne vidi nikakav problem".

Uoci sastanka koalicija DOS i "Zajedno za Jugoslaviju" u Saveznoj skupstini, Djindjic je rekao novinarima da se o problemu moze govoriti tek kada vlada, kao predlagac zakona, ne bude imala vecinu u Skupstini.

"Skupstina Srbije i dalje ima svoj poslovnik i ona ce odlucivati na nacin predvidjen poslovnikom, i sve dok ima vecine za odredjene zakone, oni ce biti izglasani. Kada ne bude vecine posle nekoliko puta, onda ce se postaviti pitanje predlagaca zakona, to jest vlade i u tom trenutku mi onda mozemo da govorimo o problemima", rekao je Djindjic, dodajuci da "takve probleme ne vidi na vidiku".

On je dodao da "nema kompromisa oko uvodjenja reda u zemlju" i naglasio da "oni koji primaju platu moraju da rade svoj posao za koji su placeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: