LEKOVIC: ZAKON O SARADNJI S HAGOM DONETI NA SAVEZNOM NIVOU

Izvor: B92

Petak, 22.02.2002.

19:00

Default images
Potpredsednik Nove demokratije Nebojsa Lekovic izjavio je u petak da bi zakon o saradnji sa Haskim tribunalom trebalo doneti u saveznoj skupstini jer je SRJ subjekt medjunarodnog prava. "Glasanje u saveznom parlamentu najbolje ce pokazati ko je za saradnju sa Haskim tribunalom a ko ne", kazao je Lekovic na konferenciji za novinare.

Potpredsednik ND je ocenio da "redefinisanje odnosa Crne Gore i Srbije ulazi u zavrsnu fazu", koja je "najbliza karakteristikama unije". "Savez Srbije i Crne Gore je najbrzi put SRJ u Evropu", rekao je Lekovic i dodao da ce, po predlozenim resenjima, buduca drzava "imati jednu stolicu u UN, zajednicke spoljne poslove, odbranu i finansije, dok ce dve republike zadrzati unutrasnju autonomiju, zakonodavstvo i administraciju". Lekovic je kazao i da ce se na sledecem sastanku Predsednistva DOS-a "znati koje partije ce podrzati Vladu Srbije koja sprovodi reformski kurs" i da ce isto tako biti poznato "ko se opredelio za kocnicare".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: