SZO: Virus će nastaviti da se širi

SZO saopštava da će virus novog gripa nastaviti da se širi, uprkos tome što sve zemlje mogu na početku da ga uspore oštrijim merama poput zatvaranja škola.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

08:36

Default images

"Mnogobrojne su mere koje mogu biti preduzete u ranoj fazi pandemije, i one će je najverovatnije usporiti, ali ipak neće sprečiti dalje širenje virusa", rekao je za AP portparol Svetske zdravstvene organizacije Gregori Hartl.

On je podsetio je da se bolest već veoma proširila na oko 200 zemalja i teritorija, ali je odbio da poredi različite sisteme odbrane protiv novog virusa koje se preduzimaju, uključujući zatvaranje škola i karantine.

"Postoji mnogo različitih mera koje svaka zemlja može da preduzme. Države su slobodne da preduzmu mere za koje misle da će funkcionisati", naveo je Hartl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: