Bor: Grejna sezona za 7 dana

Grejna sezona u opštini Bor počeće tek za nedelju dana, jer poslovodstvo Javnog preduzeća Toplana nije uspelo da na vreme obezbedi energente.

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2009.

16:45

Default images

Vršilac dužnosti direktora Toplane Dragoslav Nikolić, izjavio je da su u toku pregovori da se na neki način prevaziđe problem vraćanja 140 miliona dinara rudniku uglja Kolubara, odakle bi Boru trebalo da se isporuče neophodni energenti.

Predsednik opštine Bor Branislav Rankić iz Srpske radikalne stranke optužio je poslovodstvo Toplane da nije na vreme obavestilo rukovodstvo grada o problemu sa nedostatkom uglja, što je Nikolić demantovao dokumentima u kojima se vidi da su informacije o problemu Toplane redovno stizale na adresu gradske vlade.

Nikolić je rekao da su potraživanja Toplane veća od dugovanja, a da je jedan od najvećih dužnika tom preduzeću opština Bor, od koje Toplana potražuje 75 miliona dinara.

Toplana zagreva oko 95 odsto površine stanova, javnih preduzeća i ustanova u Boru.

Direktor Toplane, koji je na tu funkciju postavljen pre godinu dana, rekao je da će korisnici usluga biti oslobođeni plaćanja grejanja za period kada su imali hladne radijatore.

Zbog niskih temperatura u nekim borskim školama su skraćeni časovi, a u obdaništima se za zagrevanje koriste klima uređaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: