Još bez datuma o Euleksu

Evropska unija još nije konačno utvrdila datum kada će početi raspoređivanje Euleksa na Kosovu, izjavila je Kristina Galjak.

Izvor: FoNet, Veèernje novosti

Ponedeljak, 01.12.2008.

01:18

Default images

Međutim, portparolka visokog predstavnika EU Havijera Solane rekla je za "Novosti" da će misija EU svoj posao u svakom slučaju otpočeti tokom ove nedelje. Na pitanje da li će Euleks početi da se raspoređuje 2. decembra, kako je ranije bilo najavljivano, Galjakova je rekla da "2. decembar nije zagarantovan" i da će tačan datum biti saopšten narednih dana.

"U svakom slučaju, biće to ove nedelje", dodala je ona.

Portparol Euleksa u Prištini Viktor Ruter rekao je "Novostima" da je oko 1.300 internacionalaca i nekoliko stotina lokalnog osoblja u okviru Euleksa spremno za početak implementacije misije Evropske unije.

On je ponovio da je ova misija tehničkog karaktera.

Ruter je rekao da Euleks nije učestvovao u pregovorima o šest tačaka iz plana generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, ali da "Euleks zadržava svoj mandat na osnovu kolektivne odluke 27 zemalja, članica EU, usvojene početkom februara ove godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: