Odbor za bezbednost Skupstine Srbije nije odrzan

Izvor: B92

Sreda, 08.12.1999.

20:45

Default images
Odbor za bezbednost Skupstine Srbije, koji je na zahtev Srpskog pokreta obnove, u sredu trebalo da raspravlja o kontroli rada Sluzbe drzavne bezbednosti i atentatu na Vuka Draskovica nije odrzan u sredu zbog nedostatka kvoruma. Uoci pocetka sednice, sef poslanicke grupe Srpske radikalne stranke, Stevo Dragisic rekao je da nece doci na Odbor jer ne zeli da slusa optuzbe SPO-a protiv radikala bez dokaza. Clanovi odbora za bezbednost iz SPS-a i JUL-a nisu se ni pojavili u zgradi Skupstine Srbije.

Poslanik Srpskog pokreta obnove u Skupstini Srbije Aleksandar Cotric, ovim povodom je ostro optuzio vlasti za, kako je rekao ubistvo parlamentarizma u Srbiji. "Oni koji ubijaju politicke oponente ubijaju i parlament", rekao je Cotric na konferenciji za novinare u Skupstini Srbije nakon otkazivanja sednice skupstinskog Odbora za odbranu i bezbednost.

Objasnjavajuci, istim povodom, sta podrazumeva borba legalistickim putem, sef pravnog tima SPO-a Borivoje Borovic rekao je da ce, uprkos pritisku na sudsku vlast, stranka i dalje nastupati pred sudom do konacne ocene krivicnog postupka o nesreci kod Lazarevca. Poslanici SPO-a istakli su da im je namera bila da na sednici Odbora o tom slucaju predoce iscrpan izvestaj i dokazni materijal, i uporede ga sa onim koji bi ponudili predstavnici MUP-a, ranije pozvani da prisustvuju sednici Odbora. Oni, medjutim, nisu precizirali da li ce se i ubuduce inicirati sazivanje ovog radnog tela Skupstine, ali su nagovestili da bi odluka o tome kao i o daljim potezima trebalo da se donese na sednici Glavnog odbora stranke, koja ce se odrzati naredne subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: