Ilić: Cvetković da smeni Dinkića

Premijer Mirko Cvetković treba da smeni Mlađana Dinkića jer podriva gasni sporazum sa Rusijom, kaže lider NS Velimir Ilić.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2008.

06:41

Default images

"Ako premijer Cvetković i predsednik Boris Tadić ne smire Dinkića, predložiću opozicionim strankama da tražimo njegovu smenu u parlamentu", kazao je Ilić u intervjuu "Večernjim novostima". Ilić je svoj zahtev obrazložio time da Dinkić "ne poštuje Skupštinu Srbije i njene odluke".

"Stavlja se iznad svih institucija u državi. Kad neka institucija nešto odluči, Dinkić tada stupa na scenu, drži nam predavanja i ruši te odluke. Čak i odluke koje je sam potpisao. Dinkić je potpisao da cena NIS-a bude 400 miliona evra, a sada zateže zbog te cene kako bi srušio taj sporazum... Srbija ne sme da dozvoli da zbog Dinkića propadne istorijski sporazum sa Rusijom", kazao je on.

Upitan kada je Dinkić potpisao da prihvata cenu NIS-a od 400 miliona evra, Ilić je odgovorio: "On je kao ministar ekonomije dao saglasnost i pozitivno mišljenje na sporazum sa Rusijom u kome se navodi cena NIS-a od 400 miliona evra. Da Dinkić to nije potpisao, Vlada Srbije nikada ne bi mogla da razmatra sporazum."

Na pitanje zbog čega Srbija treba da odustane od novca i da Rusima proda NIS po ceni koja je pet puta niža od procenjene vrednosti, Ilić je rekao da "Rusima nije problem da plate veću cenu, ali svi zaboravljaju ogroman značaj prolaska gasovoda kroz našu zemlju".

"Srbija će samo od tranzita gasa godišnje dobijati oko 200 miliona evra, da će se ogroman broj ljudi zaposliti. Mogli smo NIS da prodamo OMV-u za veću cifru, ali OMV ne bi više uložio nijedan dinar", tvrdi Ilić.

O podeli u najvećoj opozicionoj stranci, SRS-u, Ilić je rekao da ne želi da "doliva ulje na vatru, niti da se petlja u podele u SRS-u".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: