Potvrđena lista Vojvođanske partije

Republička izborna komisija proglasila je noćas izbornu listu koju je Vojvođanska partija podnela za učešće na parlamentarnim izborima u Srbiji 11. maja.

Izvor: B92

Petak, 25.04.2008.

11:07

Default images

Utvrđeno je da je ta stranka dostavila RIK-u 10.311 izjava birača koji podržavaju izbornu listu pod nazivom "Vojvođanska partija - mr Igor Kurjački" i da su se stekli uslovi za njeno proglašenje.

Lista Vojvođanske partije je 13. koju je RIK dosad proglasio i nalaziće se na glasačkom listiću pod tim rednim brojem. Odlučeno je da u prošireni sastav RIK-a uđu predstavnici te liste i to kao član diplomirani pravnik iz Novog Sada Zorica Malešev i kao zamenik člana diplomirani pravnik iz Novog Sada Ivan Petrović.

RIK nije proglasio izbornu listu koju je za parlamentarne izbore podnela Socijalistička partija slobode i odlučila da je vrati podnosiocu.

Iako je podnosilac izborne liste pod nazivom "Sloboda - socijalisti za slobodnu Srbiju" predao 11.510 potpisa podrške birača, RIK je u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika naložio podnosiocu da u roku od 48 sati uredi naziv liste, jer naziv stranke i izborne liste nije isti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: