SDP poziva SDA na saradnju

SDP Rasima Ljajića pozvala je SDA Sulejmana Ugljanina da potpišu sporazum o "fer pleju" u predizbornoj kampanji.

Izvor: B92

Subota, 15.03.2008.

20:07

Default images

Sandžačka demokratska partija, takođe, izrazila je spremnost na saradnju sa Strankom demokratske akcije, ali posle lokalnih i vanrednih parlamentarnih izbora. "Uslov za saradnju SDP sa SDA je da oni odustanu od napada na Islamsku zajednicu u Srbiji kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić", rekao je generalni sekretar SDP-a Mirsad Jusufović.

On je posle sednice Glavnog odbora SDP-a, održane na Zlataru, na kojoj je i formalno potvrđeno učešće te stranke na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na listi Demokratske stranke, rekao da su oni spremni na razgovor i eventualnu saradnju sa SDA ukoliko, kako je rekao, za to bude potrebe.

"Videćemo da li će za to biti potrebe jer smo mi ubeđeni u svoju izbornu pobedu na parlamentarnim i na lokalnim izborima", rekao je Jusufović.

On je kazao da SDP ne može ozbiljno da razmatra inicijativu Bošnjačko-demokratske stranke Sandžaka Esada Džudževića o formiranju zajedničke liste bošnjačkih stranaka jer je to, kako je rekao, fantomska stranka, kao i preostale dve članice koalicije Lista za Sandžak.

Te stranke, prema njegovim rečima, nemaju nikakvo uporište u narodu.

Jusufović je rekao da će SDP na lokalne izbore u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu izaći sa DS-om i sa drugim opozicionim partnerima, dok će u Novoj Varoši Priboju i Prijepolju o tome samostalno odlučiti tamošnji opštinski odbori.

SDP i SDA su dve najveće bošnjačke stranke koje su godinama u neprekidnom političkom sukobu.

Ugljaninovu koaliciju Lista sa Sandžak čine četiri političke grupacije - SDA, Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka, Socijalno-liberalna partija Sandžaka i Reformisti Sandžaka.

Inicijativa za zajedničku bošnjačku listu

Predsedništvo Koalicije Lista za Sandžak prihvatilo je na današnjoj sednici inicijativu Bošnjačko-demokratske stranke Sandžaka o formiranje Zajedničke bošnjačke liste za izbore, raspisane za 11. maj.

Predsedništvo Koalicije Lista za Sandžak ovlastilo je Esada Džudževića, predsednika Bošnjačko-demokratske stranke Sandžaka, da vodi razgovore o formiranju Zajedničke bošnjačke liste, saopštila je Informativna služba Koalicije Lista za Sandžak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: