Performansi omladina DS-a u SRS-a

Dok Boris Tadić i Tomislav Nikolić nastavljaju kampanju po Srbiji, aktivna je i omladina njihovih stranaka.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2008.

16:21

Default images

Podmladak demokrata protestovao je ispred Palate pravde zbog izjave Tomislava Nikolića da će preispitati presudu za ubistvo Zorana Đinđića, dok su radikali posetili Predsedništvo Srbije.

Mesto na kojem je kandidat radikala Tomislav Nikolić izjavio da će pregledati spise i proveriti da li je tačno da su osuđeni ljudi koji su ubili Zorana Đinđića, mlade demokrate shvataju kao zaraženu zonu koja mora da se dekontaminira.

"Dobili smo dojavu da je ovde sve radioaktivno i došli smo da otklonimo jer to smeta narodu", rekao je jedan od aktivista omladine DS-a.

Mlade demokrate nosile su transparente na kojima je pisalo "Nećemo predsednika koji je Legijin prijatelj" i "Hoćemo Evropu, a ne Zabelu".

Poslanik DS-a Konstantin Samofalov kaže da je svojom izjavom Tomislav Nikolić najgrublje ugrozio pravni sistem naše zemlje.

"Potpuno je neozbiljno da neko ko pretenduje da bude predsednik Srbije glumi sudiju i daje sebi za pravo da određuje ko je kriv, a ko nije za ubistvo premijera. Tomislav Nikolić ne razume podelu vlasti i nije prvi put da on pokazuje potpuno nerazumevanje države i zato nas ne čudi što su Đinđićeve ubice prve na spisku koje bi Tomislav Nikolić mogao da pusti na slobodu", rekao je Samofalov.
Omladina SRS-a (Beta)
A upravo kod zgrade u kojoj želi kancaleriju njihov lider, okupili su se mladi radikali.

Oni su ispred Predsedništva Srbije doneli 11 vreća na kojima je pisalo milion evra, kako bi opomenuli da Boris Tadić i njegovi saradnici pljačkaju i otimaju novac od građana.

Član izbornog štaba Tomislava Nikolića Nebojša Stefanović tvrdi da radikali za to imaju dokaze.

"Ako neko može da tvrdi da ima tetkin kauč i da je spavao u tetkinom stanu a posle prijavi imovinu od 11 miliona evra, svi plaćaju porez - to je pljačka naroda Srbije. Imamo dokaza, mi smo ponudili krivične prijave, a za sva ostala pitanja da se obratite izbornom štabu i Tomislavu Nikoliću", kazao je Stefanović.

Radikali su od obezbeđenja tražili da uđu u Predsedništvo, ali su od te ideje na kraju odustali i vreće sa papirom ostavili ispred zgrade.

Svoj performans nazvali su "Tadiću, nemoj brljavo da kriješ prljavo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: