DJINDJIC: RUSIJA CE NAS PODRZATI U PARISKOM KLUBU

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2001.

17:28

Default images
Sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u nedelju je u Palati federacije razgovarao i premijer Srbije Zoran Djindjic. On je novinarima rekao da su razgovori sa ruskom delegacijom bili uspesni i naglasio da se uglavnom razgovaralo o ekonomskim temama: “Dobili smo obecanje predsednika Putina da ce ce predstavnik Rusije u Pariskom klubu podrzati nas zahtev za napuljskim uslovima za programiranje nasih dugova. Dobili smo obecanje da ce obim isporuke gasa ostati konstantan, a da cemo se, u razlicitim modelima, dogovarati o nacinu regulisanja nasih dugovanja koja nastaju po toj osnovi. Mi smo izlozili probleme koje imamo, trazili smo razumevanje za dinamiku placanja i za nacin placanja. Nismo trazili nikakvu privilegiju u pogledu cene. Mi kao Vlada zastupamo stav da sve sto se potrosi trebada bude placeno i da niko nema razloga da placa nase racune. Dogovorili smo se i sa ministrom Dandukovim da do prve nedelje jula u ruskoj Dumi bude ratifikovan sporazum o ukidanju carina na relaciji Jugoslavija-Rusija, da taj sporazum bude ratifikovan i u Saveznoj skupstini, da posle toga jos jednomnase komisije utvrde koji sve proizvodi treba da budu jos dodati”, rekao je Djindjic, prenosi B92.

Zoran Djindjic je rekao i da sa predsednikom Rusije nije razgovarao o Haskom tribunalu, jer su to, kako je naveo, unutrasnje stvari nase zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: