Vrhovni sud odgovara Savetu RRA

Vrhovni sud Srbije reagovao na izjave zvaničnika Saveta Radiodifuzne agencije o izdavanju dozvola za emitovanje programa.

Izvor: B92

Petak, 13.07.2007.

16:44

Default images

Naime, nakon odluke Vrhovnog suda da uvaži tužbe emitera koji nisu dobili dozvole od RRA, usledila je reakcija članova RRA, koji smatraju da takva odluka nije utemeljena u zakonu. Vrhovni sud danas je naveo da članovi Saveta RRA kritikama rada suda i sudija pokazuju da nisu dostojni funkcije.

Kako je saopšteno, predsednik Saveta RRA Nenad Cekić i njegov zamenik Aleksandar Vasić neprimerenim napadima na sudije i kritikovanjem presuda Vrhovnog suda "bezobzirno podrivaju državni sistem, omalovažavaju sud i pozivaju na nepoštovanje zakona".

"Takvo ponašanje predstavnika državnih organa samo podgreva agresivnost građana nezadovoljnih sudskim odlukama i potpiruje atmosferu u kojoj pojedinci, u ime pravde, uzimaju oružje u ruke i pucaju u sudije", piše u saopštenju.

Vrhovni sud Srbije je ocenio i da Savet RRA nastoji da bude "iznad svih organa vlasti u ovoj zemlji i van svake kontrole", što rezultira i napadima na predsednika i na sudije tog suda.

"Oni bi morali znati da se presude sudova moraju poštovati, da se Vrhovni sud ni na koji način ne meša u nadležnost Saveta da izdaje i oduzima dozvole za emitovanje programa, da sudije tog suda, pri donošenju odluka, isključivo primenjuju zakone i da se nikada neće rukovoditi očekivanjima stranaka u postupku", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: