RANJENA TRI VOJNIKA, KOD ORAOVICE RANJEN POLICAJAC

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2001.

23:22

Default images
Pripadnici Zdruzenih snaga bezbednosti usli su u ponedeljak uvece u selo Oraovica, kilometar jugoistocno od Preseva, u koje je pre tri dana uslo od 200 do 300 albanskih ekstremista, javlja SRNA. U akcijama jugoslovenskih snaga, koje jos uvek u potpunosti ne kontrolisu Oraovicu, ranjen je policajac Nebojsa Simic /27/, pripadnik Sekretarijata unutrasnjih poslova Beograd.

Prilikom napada naoruzanih pobunjenika na brdu Sveti Ilija kod Vranja ranjena su tri pripadnika Vojske Jugoslavije, izjavio je za Radio B 92 portparol bujanovackog pres centra Ljubomir Podunavac.

“Trenutno se borbe vode oko sela Oraovica, dejstva albanskih ekstremista na brdo Sveti Ilija su prestala u 18 casova. Trojica pripadnika Vojske Jugoslavije povredjeni su u ponedeljak oko 16.00 casova u rejonu brda Sveti Ilija, sest kilometara severozapadno od Vranja, kada su albanski teroristi minobacackim projektilom pogodili vozilo VJ. Teze je ranjen desetar po ugovoru Slavisa (Lazara) Nesovic (1970.) iz Kragujevca. On je helikopterom prebacen u Beograd, na VMA. Pored njega, lakse su ranjeni vodnik Srdjan (Dobrivoja) Krstic (1978) iz Nisa, i desetar po ugovoru Dusan (Jovana) Milic (1978) iz Surdulice. Pored toga je iz pravca Cerevajke u rejonu sela Bujic, u 17 casova, na pripadnike Zduzenih snaga bezbednosti ispaljeno sest minobacackih mina, a sat vremena kasnije jos pet. Pripadnici zdruzenih snaga bezbednosti popotpuno kontrolisu situaciju na jugu Srbije. Isprovocirani izuzetno jakom vatrom albanskih ekstremista u 14 i 15 casova, odgovorili su na te napade, okruzili selo Oraovica u koje su ekstremisti usli pre dva dana”, rekao je Podunavac za Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: