MALO NEDOSTAJALO ZA DOGOVOR, NASTAVAK PREGOVORA NEIZVESTAN

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2001.

13:02

Default images
Specijalni izaslanik NATO za Balkan Piter Fejt izjavio je u Konculju, posle odvojenih razgovora sa srpskom i albanskom delegacijom o mirnom resenju krize na jugu Srbije, da je "malo nedostajalo da u subotu bude potpisan sporazum o demilitarizaciji celog kriznog regiona". "Pokusali smo da postignemo dogovor o dva teksta deklaracije, jedan vezan za dimilitarizaciju sela Lucane i Turija i drugi, vazniji o demilitarizaciji cele regije", rekao je Fejt, koji nije mogao da precizra kada ce razgovori biti nastavljeni. Kako prenosi Srna, on je rekao da ce po dolasku u Brisel o detaljima razgovora sa Srbima i Albancima informisati generalnog sekretara NATO Dzordza Robertsona. Fejt je rekao da "razlika u stavovima dve delegacije nije bila velika" i da mu je "zao sto nije uspeo da obezbedi potpise ni za jedan ponudjeni predlog"

Predsednik Koordinacionog tela Nebojsa Covic izjavio je u subotu "albanska strana nije pristala da potpise dokumente o resenju krize na jugu Srbije, koje je prethodnog dana potpisala srpska strana". Covic je rekao da je sada na medjunarodnoj zajednici, odnosno specijlnom izaslaniku generalnog sekretara NATO Piteru Fejtu da utice na albansku stranu da potpise izjave. Sef vladinog koordinacionog tela je rekao je da ce srpska drzavna delegacija "napraviti jos jedan korak dobre volje" i prouciti modifikovanu izjavu koja ce joj biti dostavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: