MIHAJLOVIC: PUCALA MARIJA MILOSEVIC

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

09:23

Default images
U prvoj izjavi po hapsenju Milosevica, ministar unutrasnjih poslova Srbije, Dusan Mihajlovic, ocenio je za Radio B92 da je “dobro to sto je ova akcija privodjenja Milosevica pravosudnim organima protekla bez upotrebe sile i sredstava prinude, jer nije bilo nikakvog otpora ovog puta”. “To je bolja varijanta i bolji izbor i za gospodina Milosevca i za sve nas”.

Odgovarajuci na pitanje ko je pucao tokom privodjenja Milosevica, s obzirom da se culo nekoliko hitaca, kao i sta se dogodilo sa Miloesvicevim privatnim obezbedjenjem ministar unutrasnjih poslova Dusan Mihajlovic je rekao: “Sve ide svojim redom, najvaznije je bilo da izvrsimo svoj zadatak i privedemo Milosevica, a sada sledi istraga protiv svih onih koji su nedozvoljeno posedovali i upotrebili oruzje prilikom prvog pokusaja policije da privede Milosevica. Ta istraga je vec u toku, i tek ce biti poznati svi detalji. Pucnji ne poticu od obezbedjenja gospodina Milosevica. Naime, po njegovom odlasku iz objekta njegova cerka Marija je jednom trenutku pocela da puca oko sebe i pucnji koji su se culi su rezultat toga”.

Na pitanje da li je tokom akcije hapsenja bilo teskih reci i kako je sam Milosevic podneo cinjenicu da ce biti uhapsen Mihajlovic je u izjavi za B 92 preneo da je bilo teskih reci. “Od toga da policija nece moci da ga zivog izvede iz objekta u kome se nalazio, do toga da ce, pre nego sto oduzme sebi zivot, oduzeti zivot cerci i supruzi jer su se tako dogovorili. To je, medjutim, mozda bilo u nekoj fazi kada je imao druge informacije i povode za privodjenje. Mozda, kada su se te stvari razjasnile, i kada su mu ovi razumniji pripadnici njegove stranke pomogli da shvati realnost situacije u kojoj se nalazio i cinjenicu da nema tih sto hiljada ljudi koje je ocekivao da ce se okupiti povodom njegove sudbine, onda je verovatno polako sazrevala svest o besmislenosti svakog otpora. Vazno je da je razum pobedio, i to je bolja varijanta za sve”, zakljucio je Mihajlovic u izjavi za Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: