SPS: Mrkonjić najbolji za premijera

Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema boljeg kandidata za premijera od funkcionera socijalista Milutina Mrkonjića.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 10.01.2007.

13:00

Default images

Predsednik Socijalističke partije Srbije je na predizbornom skupu u Leskovcu nagovestio da postoji mogućnost da ta partija predloži Mrkonjića za premijera. "Imaju li oni (ostale stranke) nekog kandidata za premijera kao što je naš Mrkonjić", zapitao je Dačić.

On je konstatovao da je SPS jedina partija levice na ovim prostorima i da govori u ime osiromašenih i obespravljenih žitelja Srbije.

Prema njegovim rečima, ta partija ima svoj projekat društva koji podrazumeva socijalno tržišnu privredu, punu zaposlenost i otvaranje novih radnih mesta.

"SPS izlazi na izbore da bi pobedila, da bi zaposlila Srbiju, da je vrati u fabrike, da se vidi jasan ekonomski razvoj i da u Srbiji postoje osnovni elementi socijalne pravde i da svako u Srbiji ima osećaj da je Srbija socijalno pravedna država", rekao je Dačić.

On je ocenio da SPS to može, jer se na listi te partije "nalaze ljudi koji su Srbiju obnavljavali i zapošljavali i onda kada je bilo najteže".

Mrkonjić: Bez prolaza za NATO

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u Grdelici, na mostu gde je tokom bombardovanja 1999 godine u vozu poginulo nekoliko desetina ljudi, da će članovi SPS-a sprečiti prolaz NATO-trupa.

"Nećemo dozvoliti da NATO-vojnici pređu preko železničkog i drumskog mosta jer mi ne zaboravljamo žrtve'', rekao je Mrkonjić.

On je najavio da će prvo legalno, kao budući članovi vlade, zabraniti prolaz, a ako treba, pozvaće i svoje simpatizere da blokiraju autoput i železnički most u Grdeličkoj klisuri, kod Leskovca. On je potvrdio da je to njegov lični, ali i stav SPS-a.

SPS vodio humanu privatizaciju

SPS je krajem 90-ih sprovodila humaniju privatizaciju od one posle petooktobarskih promena, ocenili su kandidati SPS-a.

Poslanik SPS-a Dragan Jovanović je izjavio da je programsko opredeljenje te stranke tržišna privreda i ekonomija, ali praćena socijalnim programima u funkciji zaštite radnika.

"Posle 5. oktobra u Srbiji imamo tvrdi neoliberalni kapitalizam koji ne postoji nigde u Evropi i koji uopšte ne tretira radnike", rekao je Jovanović predstavljajući osnove ekonomskog programa SPS.

Poslanički kandidat SPS i direktor kompanije "25. maj" Zoran Predić kaže da koncept razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji ne može biti uspešan ako država ne podstakne i razvoj velikih kompanija s kojima bi ta preduzeća sarađivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: