Šešelj prebačen u bolnicu

Lider radikala Vojislav Šešelj večeras je prebačen u bolnicu, saznaje B92 u Haškom tribunalu.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2006.

12:41

Default images

Odluka da Vojislav Šešelj bude prebačen u bolnicu koja se nalazi u krugu zatvora Ševeningen doneta posle 19 dana njegovog štrajka glađu. Pre dva dana, sudu je prijavljeno da je Šešelj slab i da je prilicno smršao. Od početka štrajka Šešelj je uzimao tečnost ali je odbijao da prima hranu.

U Haškom tribunalu kažu da optuženi nije pružao otpor prilikom prebacivanja u bolničko krilo zatvora i da je odluku o premeštanju primio mirno.

Vojislav Šešelj je počeo štrajk gladu 10. novembra, tražeći da se, pre početka suđenja, ispune četiri njegova zahteva: da se iz sudnice trajno udalji "stand by" branilac Dejvid Huper, da se omogući da članove užeg rukovodstva stranke imenuje za pravne savetnike, da mu se sav material sa suđenja dostavlja u pismenoj formi na srpskom jeziku i da se ukine zabrana njegovoj porodici da ga posećuje.

U tribunalu je demantovano postojanje embarga na posete familije, tužilastvu je naloženo da dostavlja dokumente optuženom  u formi koju je trazio.

Sud je, međutim, odbio da otkaze advokatu u pripravnosti a ostalo se i pri stavu da Šseljevi pravni savetnici mogu biti samo advokati registrovani u komori Srbije i haškog tribunala.

Suđenje je počelo u ponedeljak, a budući da se nije pojavio u sudnici Šeselj je za sada izgubio pravo da se sam brani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: