CG: Nastavak rasprave o novoj vladi

Skupština Crne Gore nastavlja sutra raspravu o predlogu programa i personalnog sastava nove vlade Željka Šturanovića.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 09.11.2006.

10:00

Default images

Opozicija je i drugog dana debate o ekspozeu i sastavu vlade oštro ktitikovala program mandatara Željka Šturanovića, navodeći da neće glasati za novu vladu. Opozicioni poslanici su saopštili da uvažavaju i poštuju Šturanovića, ali su istakli da mandatarov ekspoze i kadrovska rešenja predstavljaju "kontinuitet s politikom bivšeg premijera Mila Đukanovića."

Šturanović je u svom ekspozeu juče rekao da će strateški pravci aktivnosti njegove vlade biti ubrzavanje procesa evropskih integracija Crne Gore i nastavak reformi, i predložio kandidate za 13 ministara i dva potpredsednika vlade.

Mandatar se, odmah pošto je u Skupštini izložio predlog program i sastava vlade, suočio sa veoma oštrom kritikom opozicije.

Predstavnik koalicije Srpska lista Andrija Mandić rekao je da će "već od sutra" početi bitku za smenjivanje Šturanovića, jer, kako je objasnio, nema izgleda da njegova vlada bude "vlada diskontinuiteta".

I neki drugi opozicioni predstavnici su Šturanoviću zamerili što u predlogu programa nije napravio otklon od politike dosadašnje vlade, ali su obećali da će vladu poštedeti kritike u prvih sto dana.

Očekuje se da će Šturanović u današnjem nastavku sednice parlamenta odgovoriti na kritike opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: