Ko predstavlja Vojvodinu

Danas u radnoj poseti Sloveniji boravi delegacija Vojvodine, u kojoj su Bogoljub Karić i uglavnom njegovi bliski saradnici.

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2005.

10:07

Default images

Pored Karića, predsednika Pokreta snaga Srbije, najavljenog kao predsednika Udruženja privrednika SCG, u delegaciji su Tihomir Simić, potpredsednik Izvršnog saveta Vojvodine, član Glavnog i Izvršnog odbora PSS-a i bivši predstavnik grupe BK za medije, Karićev saradnik Boris Stajkovac, Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, i Sava Knežević, generalni direktor "Dijamanta" iz Zrenjanina.

Delegacija je u Ljubljanu stigla privatnim avionom, a predstavljena je kao privredno-politička delegacija Vojvodine. Delegaciju predvodi Tihomir Simić, potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, koji je, predstavljajući se ministru Slovenije za javnu upravu Gregoru Virantu, rekao samo da je savetnik Bogoljuba Karića, ne pominjući svoju funkciju u Izvršnom veću Vojvodine.

Pun sastav delegacije i teme razgovora te delegacije nisu poznati Ambasadi Srbije i Crne Gore u Sloveniji. Predstavnica za štampu u Ministarstvu Slovenije za okolinu i prostor za B92 je izjavila da, koliko ona zna, ta delegacija nema domaćina u Sloveniji, već da je Simićev kabinet dao inicijativu i pojedinalno se dogovarao s predstavnicima vlasti Slovenije. Zbog toga niko u Sloveniji ne raspolaže tačnim programom posete delegacije koja je, ipak, sudeći prema saopštenjima ministarstava u Sloveniji, predstavljena i tretirana kao zvanična privredno-politička delegacija Vojvodine.

"Zadovoljstvo je biti tajkun"

U Ministarstvu za okolinu i prostor Slovenije pomenuta delegacija je, kako B92 saznaje u Ministarstvu, predstavila situaciju u Vojvodini, naročito problematiku "crne" gradnje u Vojvodini, a razgovarano je i o obnovljivim izvorima energije.

Potom je delegacija Vojvodine stigla u Ministarstvo za javnu upravu, gde je Karić, na pitanje B92 hoće li delegacija novinarima dati izjavu o poseti Sloveniji, odgovorio da neće davati izjave, već objaviti saopštenje, mada nije precizirao ko će ga objaviti. Karić je dodao da će konferenciju za novinare održati na Celjskom sajmu privrede i trgovine. Tokom uvodnog razgovora s ministrom Slovenije, Simić je rekao da delegacija želi da razgovara o državnoj i javnoj upravi, dok je Karić pred novinarima i fotografima nevezano izjavio: "Zadovoljstvo je biti tajkun".

Kako saopštava to ministarstvo, Simić je predstavio trenutnu privredno-političku situaciju u Vojvodini i govorio o nedavno pripremljenoj strategiji razvoja, koja obuhvata 14 ciljeva, među njima modernizaciju javne uprave, gde Vojvodina vidi mogućnost strateškog partnerstva sa Slovenijom. Janković je rekao da je saradnja privrednih komora Beograda i Slovenije dobra i da je potrebna saradnja i razmena stručnih iskustava eksperata iz različitih područja. Karich je predstavio rad Udruženja industrijalaca i dodao da želi tešnju saradnju sa Slovenijom i strateško partnerstvo i razmenu dobrih iskustava.

Delegacija Vojvodine će posetiti i Državni savet, odnosno Drugi dom parlamenta Slovenije, ali s kim i o čemu će razgovarati nije saopšteno.

Delegacija je tražila i sastanak s predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom, potvrdio je za B92 Janšin predstavnik za štampu i dodao da Janša nije mogao da primi delegaciju jer je odsutan, za B92 javlja Jelica Greganović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: