Ferenc Madl nastavlja posetu SCG

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2004.

08:33

Default images

Mađarski predsednik smatra da su međunacionalni incidenti u Vojvodini nešto što ne određuje dalje odnose dve zemlje.

U saopštenju koje je nakon razgovora s predsednikom pokrajinskog parlamenta Nenadom Čankom i predsednikom Izvršnog veća Đorđem Đukićem izdao pokrajinski Sekretarijat za informisanje, navodi se da je mađarski presdednik Ferenc Madl izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji i Crnoj Gori i naveo da je cilj posete pre svega želja za produbljivanjem saradnje koju dve zemlje imaju.

Madl se osvrnuo na jučerašnje razgovore sa čelnicima Srbije i državne zajednice SCG, navodeći da su obe zemlje multietničke sredine i da je veoma važno da se pripadnici nacionalnih manjina osećaju pođednako dobro u obe zemlje. "I u jednoj i drugoj zemlji, u okviru domaćeg zakonodavstva kao i u bilateralnim sporazumima, prava manjina jesu zagarantovana. Međunacionalni incidenti u Vojvodini koji su se dogodili predstavljaju činjenicu, ali oni ne određuju  dalje odnose naše dve zemlje. Potrebno je preduzeti sve neophodne mere da se ovakvi slučajevi ne ponove", istakao je mađarski predsednik, a prenosi Sekretarijat za informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: