Funkcija predsednika Saveta simbolična

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2004.

08:16

Default images

Rasim Ljajić kaže da se još ne zna ko će biti predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom.

Ministar za ljudska i manjinska prava SCG je u emisiji “Utisak nedelje“ na TV B92 izjavio da je na poslednjoj sednici Saveta ministara predložio da predsednik saveta bude rotirajuća funkcija i da svi članovi tog tela zajednički podele odgovornost.

“To je nepopularna funkcija, većina javnosti se protivi saradnji sa Haškim tribunalom. Ja sam jedan od devetoro ljudi, koji su članovi tog Saveta i sigurno je da će biti izabran jedan od nas devet. Prihvatiću funkciju jedino ukoliko budem primoran da to učinim. Drugim rečima, ako svi odbiju da prihvate, mislim da je loše i za mene i za saradnju sa Haškim tribunalom i za percepciju te saradnje u javnosti,  da ja ne prihvatim da budem predsednik Nacionalnog saveta, iako je funkcija predsednika tog tela simbolična. On saziva sednice, rukovodi sednicama i ništa više od toga“, rekao je Rasim Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: